Op zaterdagmiddag 10 oktober nam Alwin Overwater uit Exmorra – op gepaste afstand – het exemplaar van het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap in ontvangst. Overwater is hierin geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven. Otto komt alle boeken persoonlijk overhandigen bij de mannen en is ondertussen druk met de promotie, want hij kwam rechtstreeks uit Utrecht om bij het radioprogramma Kopspijkers over zijn boek met foto’s en de achterliggende verhalen te vertellen.

Vakmanschap en liefde voor het ambacht.
Het spat van iedere foto af!

Boek Man en Werkplaats Fotograaf Otto Kalkhoven

Afgelopen jaar is fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Groningen) het hele land doorgereden met zijn busje op zoek naar mannen en hun werkplaats. Al jaren hebben werkplaatsen en het verhaal erachter Kalkhoven in zijn greep. Hij kwam in contact met glasblazer/kunstenaar Alwin Overwater die in zijn nostalgische pandje bijzondere glasobjecten maakt. Otto portretteerde hem samen met nog 29 andere mannen en hun werkplaats voor in het boek vol schitterende foto’s en de verhalen erachter.

Boek Man en Werkplaats Fotograaf Otto Kalkhoven Glasblazer Alwin Overwater
Boek Man en Werkplaats - Portret Glasblazer Glaskunstenaar Alwin Overwater
Glasblazer Alwin Overwater Man en Werkplaats Otto Kalkhoven
Boek Man en Werkplaats - Portret Glasblazer Glaskunstenaar Alwin Overwater
Glasblazerij het Quakeltje Man en Werkplaats Otto Kalkhoven

Hij laat je meenemen in de prachtige werkplaatsen van mannen met twee rechterhanden en een grote passie voor vakmanschap, techniek en gereedschap.

Mannen die antieke auto’s, fietsen, motoren en trekkers restaureren. Maar ook creatievelingen die gereedschap smeden, hout bewerken, historische wapens reconstrueren, vliegtuigen bouwen of glassculpturen blazen. Wat gebeurt er in al die schuren, garages en loodsen? Of in die koeienstal of dat fort? Je krijgt een unieke kans om wanden volgereedschappen, historische of juist eigentijdse machines en kisten en lades volonderdelen te bekijken.

Dit zijn de verhalen over vakmanschap en liefde voor het ambacht. Het spat van elke foto af!