Kim en Ilse, de kinderen van Glasblazer Alwin Overwater, mochten op 30 april 2008 tijdens het koninginnedagfeest in Makkum cadeautjes voor de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane aan prinses Maxima overhandigen.
Vanuit de Kunstroute Wunseradiel was glaskunstenaar Alwin Overwater uitgenodigd om deel te nemen aan het koninginnedagfeest 2008 in Makkum.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij voor de kinderen van Kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima glazen hangertjes gemaakt in de vorm van een pompeblêd met een oranje tint.

Een pompeblêd, het blad van een waterlelie en bekend van de friese vlag, is natuurlijk een mooi aandenken aan het bezoek. Samen met de oranje tint worden de hangertjes unieke exemplaren die Friesland en de oranjes verbind.

Prinses Maxima was enigzins aangedaan door dit gebaar, zodat Kim en Ilse spontaan een kus van Maxima kregen. De cadeautjes werden direct door Kroonprins Willem-Alexander veilig opgeborgen. Een gebeurtenis die Kim en Ilse niet snel zullen vergeten.

Kus van Maxima
Glazen Pompeblêd hanger oranje