Wij werken alleen met een brander en bestaand of antiek glaswerk opwarmen is geen goed idee.
Je kunt er van uitgaan dat het een ander glassoort is en de structuur van het glas verouderd is dat het of direct uit elkaar springt of door kristallisatie niet meer te  bewerken is en mat uit slaat.

Ons advies is om naar een bekwame restaurateur te gaan met verstand van zaken. Zij kunnen de schade bekijken en een goed advies geven.

Splinter & De Vosch in Langweer heeft een uitgebreide werkplaats en kennis op allerlei gebied van glas. Elke reparatie van een glasobject heeft zijn eigen beoordeling nodig. Steef Hendriks kan al vrij snel bekijken of het voor hem haalbaar is en voor de klant realistisch is. Ga langs of maak een afspraak, want ze hebben tevens "Galerie Reinaerde" een schitterende expositie van glaskunst, schilderijen en beelden.

Splinter & De Vosch     www.splinter.nl

Albert Seubring van Het Kroonjuweeltje in Leerdam is meesterslijper en een bekende restaurateur. Hij kan de mogelijkheid bekijken voor reparatie en restauratie. Uitgangspunt hierbij is dat het esthetisch verantwoord moet zijn.
Bij reparatie en restauratie van glas is niet alles mogelijk , maar wel veel. Niets is zo triest als beschadigd glas, terwijl het wegwerken van een beschadiging betrekkelijk eenvoudig kan zijn.
Van het aanslijpen van een randje tot het reproduceren van zwaar geslepen onderdelen, Het Kroonjuweeltje heeft de apparatuur en de vakkennis in huis om tot een goed resultaat te komen.

Het Kroonjuweeltje   www.hetkroonjuweeltje.nl

Bosch Glaskunst in Zoetermeer is gespecialiseerd in het repareren van glas-objecten. De meeste objecten kunnen (onzichtbaar) worden verlijmd. De meeste reparaties worden gelijmd met een professionele uv-lijm. Deze lijm hard uit door uv stralen. De lijmverbinding is enorm strek; sterker dan het materiaal en nagenoeg onzichtbaar.
Zij beschikken ook over gereedschap en machines om glas te slijpen en te bewerken, zowel met de hand als machinaal. Hiermee voeren ze restauratiewerk uit waarbij het niet mogelijk is lijm te gebruiken. Ze slijpen delen van het glas weg of vervangen delen door nieuw geproduceerd glas.

Bosch Glaskunst   www.boschglaskunst.nl

Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie en tips. 

Tip: Probeer verschillende zoekopdrachten bij Google voor verrassende resultaten.