Op Landgoed de Salentein worden met regelmaat wijnproeverijen georganiseerd voor groepen: een bijzondere reis door de Argentijnse wijngaarden eventueel verrijkt met enkele bijpassende amuses. Gedurende een uur belicht de sommelier alle belangrijke wetenswaardigheden over de diverse labels van de M.P. Wines .

Ruik, proef en ervaar de wijnen zelf in de sfeervolle woonkeuken van Huis de Salentein of in een van de exclusieve torenkamers.

Landgoed de Salentein in Nijkerk is het kloppend hart van de M.P. Wines. Van hieruit worden de bodega’s in Argentinië aangestuurd waar de vermaarde Salentein wijnen, de jonge Portillo wijnen en de internationaal geprezen Callia shiraz hun oorsprong vinden.
Inmiddels behoort M.P. Wines wereldwijd tot de top 10 van grootste Argentijnse wijnhandelsbedrijven. Een bijzondere prestatie gezien de jonge leeftijd van het huis dat zijn eerste jaargang in 1999 kende.

Speciaal voor de wijnproeverij van Landgoed De Salentein hebben wij unieke Bloemkelken mogen maken in een verzilverde houder.
Normaal staan deze in een zilveren wijnkoeler, maar tijdens de wijnproeverij worden uit de tafel afsluitdopjes verwijderd.
Hier worden de kelken in geplaatst en gebruikt als exclusieve spuugglazen. Alles wordt netjes onder tafel afgevoerd.