Sculptuur Isala Recovery
Schets Sculptuur Isala

Een collega gaat in juni met Pensioen. Nu gaf ze aan dat ze het wel mooi zou vinden om iets van uw werk te krijgen. Ze is recoveryverpleegkundige in het Isala, zou u een schets kunnen maken wat u hier mee/van zou kunnen maken?

Een recoverykamer is de ruimte waar patienten na hun operatie herstellen en verzorgd worden. De recoveryverpleegkundige houdt alles onder controle en zodra alles weer voldoende hersteld is, mag de patient naar de volgende afdeling of naar huis om te revalideren.

Tja, bedenk daar maar iets bij. Na een tijdje kwam ik met het volgende idee. Een slinger die symbool staat voor het moment na de operatie met centraal de verpleegkundige die alles nauwlettend in de gaten houdt. Zodra een controle goedgekeurd is, wordt ie afgevinkt. En als alles afgevinkt is, mag de patient de recoverykamer verlaten. De verpleegkundige geeft alle patienten met zorg een liefdevol hart mee voor een spoedig herstel.
De vinkjes van goedkeuring zijn allemaal in verschillende kleuren gemaakt, net als het ziekenhuis. Voor iemand die het ziekenhuis Isala in Zwolle kent, is dit heel herkenbaar.

Het beeldje is inmiddels overhandigd aan een tevreden collega die nu van haar pensioen kan gaan genieten.